Selçuk Geçer Yeni Tahminini Yaptı; Piyasalarda Hareketlilik Hemen Başladı! “Haklı Çıkarsa Yandık…” Selçuk Geçer’e Göre Dolar….

Ekonominin yönlendiriciyi etkiye sahip olan isimlerinden biri olarak popülerlik kazanan ekonomist Selçuk Geçer, geçtiğimiz gün yeni piyasa haftasını değerlendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirdiği açıklamalarda yeni dolar tahminini de açıklayan Selçuk Geçer, dolar tahminini söylemeden hemen önce, piyasaların seyrinden yola çıkarak “doları tutabilene aşk olsun” dedi.

TCMB’nin Kararları Selçuk Geçer’in Masasındaydı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) seri bir şekilde aldığı faiz indirimi kararlarının ardından sabit politika faizi kararı almaya başlamasını değerlendiren ekonomist Selçuk Geçer, “Eylül ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz indirimi kararı aldığını açıkladı. 2021 yılın eylül ayında merkezin faizi 19 puandı. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayında toplam 500 baz puan indirim yapan Merkez Banası Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayında faizi sabit tuttu. Mayıs ayında da Merkez Bankası faizi sabit bıraktığını açıkladı. Enflasyona endeksli tahvil veya süper Bono çıkarılacak açıklamalarından sonra iktidarın Kur Korumalı Mevduat uygulamasından istediği verimi alamadığının anlaşılmasından sonra doların ateşi yeniden yükselişe geçti” açıklamalarında bulundu. Ardından rakamlar ile konuya açıklık getiren Geçer; “15 gün önce 14 lira 50 kuruş seviyelerinde olan dolar kısa zamanda 16 lira 50 kuruşu gördü. Ardından 18 lirayı aştı. 21 Aralık’tan sonra düşürülen dolar şimdilerde 17,30 seviyesinde” diyerek, piyasaların son durumunu özetledi.

Selçuk Geçer; “Doları Tutabilene Aşk Olsun” Dedi

Bir süredir dolarda yaşanmaya başlayan gerilemenin ardından yeniden başlayan yükselişin sürpriz olmadığına değinen açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, yeni dolar tahminini; “Dolar 17 lirayı gördükten sonra 19 lira olana kadar yükselmeye devam edecek. Sonra bir müdahale olur belki ama artık ok yaydan çıktı. Tutana aşk olsun. On yıllıklar 3,30’lar seviyesinde. En yüksek seviyeler. Dolar endeski 105’in kıyısında. Sona 110’u görecek. Bu çok yüksek. Euro/Dolar paritesinin Dolar/Euro paritesine dönüştürecek. Euro daha değerli olacak. Tüm paralar değer kaybedecek. 2018 yılından beri teknik tamamen devreden çıktı. Dolar endeks, 105’e geldiyse buralardan uzak duracaksın. Türkiye daha kırılgan bir ülke. Dolar 20 lirayı kırıp 25 liraya gidecek. Cari açık bu durumdaysa Yıl sonunda 26-30 liralık dolar kuru göreceğiz” sözleri ile açıkladı.

Exit mobile version