Selektörle radar uyarısı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!

Son günlerde sıkça tartışılan konu selektörle uyarı için kesilen cezalar oldu. Bayram trafiğinde radarı gören karşı yönden gelen araçlar, uyarı için diğer araçlara selektör yakarken yakalandı. Bunun kanuni olup olmadığı tartışılırken Ali Yerlikaya’nın talimatıyla kesilen cezalar iptal edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Düzce’de 14 sürücüye selektörle radar uyarısı yapmaları sebebiyle kesilen cezaların iptal edildiğini açıkladı.

Bayram trafiğinde 75 can kaybı, 10 bin 810 yaralı

Ramazan Bayramı tatili boyunca trafikte yaşanan gelişmeleri değerlendiren Bakan Yerlikaya, 9 günlük tatil süresince 26 bin 804 güvenlik personelinin görev yaptığını ve 3 milyon 642 bin 538 aracın denetlendiği bilgisini paylaştı. Bu denetimlerde 485 bin 710 işlem yapıldığını belirten Yerlikaya, kazalarda 75 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 bin 810 kişinin yaralandığını açıkladı.

Selektör cezaları geri alındı

Düzce’de bazı sürücülere karşıdan gelen araçlara selektörle radar uyarısı yapmaları sebebiyle ceza kesildiğini hatırlatan Yerlikaya, bu cezaların iptal edildiğini duyurdu. Yerlikaya, “Vatandaşlarımızın radarlara karşı bilinçli olması ve aşırı hızdan kaçınması için selektörle uyarıda bulunmaları güzel bir davranış. Bu nedenle Düzce’de kesilen selektör cezalarını iptal ettik” dedi.

Aşırı hıza karşı mücadele devam edecek

Bakan Yerlikaya, aşırı hızın trafik kazalarının en önemli nedenlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Aşırı hız yapanlara selektör yapmaya devam edin, orada da bize yardımcı olun” dedi. Yerlikaya, radar kontrollerinin daha da artırılacağını ve aşırı hız yapanlara caydırıcı cezalar uygulanacağını vurguladı.

 

 

 

 

Exit mobile version