Senatörlüğe aday olan ünlü doktor ve sunucu Mehmet Öz, Türk vatandaşlığı için kararını verdi

ABD’de Senatör seçimleri için yarış devam ediyor. ABD’nin en ünlü doktorlarından olan ve sunduğu Dr Oz Show ile ABD’de büyük bir popülariteye kavuşan Dr. Mehmet Öz, katıldığı seçimlerde, Senato’ya girmesi halinde Türk vatandaşlığından çıkacağını açıkladı. Cumhuriyetçilerin Pensilvanya eyaletinden aday olarak gösterdiği Mehmet Öz, seçim yarışında rakibinin çifte vatandaşlığını sorgulaması üzerine böyle bir karar aldı ve aldığı kararın gerekçelerini de açıkladı.

Dr. Öz Seçimlere Gireceğini Aralık’ta Duyurmuştu

ABD’nin Türk ve Müslüman doktoru Mehmet Öz, ülkede sunduğu Dr. Oz Show ile tanınıyor. Ülkede geniş bir kitle tarafından tanınan ve Türkiye’de de dönem dönem adından söz ettiren Mehmet Öz, şimdilerde Pensilvanya eyaletinden Senato’ya girmek için seçim mücadelesi veriyor. Propagandalarına devam eden Mehmet Öz, Senato’ya girmesi halinde Türk vatandaşlığından çıkacağını açıkladı. Öz, söz konusunu açıklamayı, Cumhuriyetçi partiden rakibi olan David McCormick’in, kendisinin nereye ait olduğunu sorgulaması üzerine yaptı. Mehmet Öze Cumhuriyetçilerin adayı olarak Senato’ya girmek istediğini Aralık ayında açıklamıştı.

Dr. Mehmet Öz Kimdir?

ABD Cleveland’da 1960 yılında Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Türk – Amerikan doktor ve sunucu olan Mehmet Öz, Columbia Üniversitesi’nde başkan yardımcılığı ve cerrahi profesörü olarak görev yapıyor. Kalp ve Damar Enstitüsü ve Tamamlayıcı İlaç Programı’nın da yöneticisi olan Mehmet Öz, ABD’de Dr. Oz olarak tanınıyor. Mehmet Öz seçilmesi halinde Senato’ya giren ilk Müslüman olacak.

Gelen Sorgu ve Baskılar Sonrası Kararını Verdi

ABD merkezli yatırım şirketi Birdgewater Associates’in başındaki isim olan ve adaylıkta Öz’ün rakibi olan McCormick, Mehmet Öz’ün neden ABD ordusu yerine Türk ordusunda askerliğini yaptığını sorgulamıştı ve Öz’ün seçilmesi durumunda, bir Türk’ün nasıl bir güvenlik brifingi alabileceğine dair tartışmalar devam ediyordu. Gelen sorgulamalar ve baskı üzerine Öz, Fox News’in haberine göre ailesiyle yaptığı görüş birliği sonrasında Senatör seçilmesi halinde Türk vatandaşlığından çıkacağını açıkladı.

Exit mobile version