Gündem

Seyahatler ile ilgili flaş açıklama: 14 Haziran 2021 itibariyle başlıyor!

Corona virüsü pandemisi sürecinde seyahatler ile ilgili yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Türk Hava Yolları (THY) resmi sitesinden yaptığı açıklama ile Türkiye – Birleşik Krallık uçuşları hakkında bilgilendirme bulundu. Yapılan açıklamada 14 Haziran 2021 itibariyle Türkiye çıkışlı Birleşik Krallık varışlı seferlerimize İstanbul Edinburgh hattında karşılıklı uçuşların başlayacağı bildirildi.

THY resmi internet sayfası üzerinden yaptığı açıklama ile yeni bilgilendirmelerde bulundu.

Yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

14 Haziran 2021 itibariyle Türkiye çıkışlı Birleşik Krallık varışlı seferlerimize İstanbul Edinburgh hattında karşılıklı uçuşlarla başlıyoruz. Birleşik Krallık’a seyahat etmek isteyen İngiliz vatandaşı, İrlanda Cumhuriyeti vatandaşı, Birleşik Krallık’ta oturum kartı sahibi yolcularımız (çalışma izni/öğrenci izni) ve bu sayfadaki kurallara uygun iş sahibi yolcularımız seferlere katılabilecektir. Bu koşullara uyan yolcularımız PLF formunu doldurmaları, 11 yaş ve üzeri yolcularımızın ilk çıkış noktasından sefer hareket saatinden maksimum 3 gün önce yapılmış COVID-19 negatif test sonucunu ilk çıkış istasyonunda ibraz etmeleri ve yolcularımızın hotel karantinası paketi rezervasyonu olması şartıyla seferlerimize kabulü sağlanabilecektir. Bunun dışında Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden aktarmalı olarak diğer ülkelere yapılacak uçuşlarımızda ise herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.

Öte yandan THY, Afganistan, Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka’dan gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan kişilerden Türkiye’ye varış saatinden en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu isteneceğini, bu kişilerin valiliklerce belirlenecek yerlerde 14 gün süreyle karantinaya alınacağı ada açıkladı.