Gündem

Seyrantepe’de Korkutan Kaza: İETT Şoförü Kalp Krizi Geçirdi, Otobüs 6 Araca Çarparak Anca Durabildi!

Bu sabah Seyrantepe’de korkutucu bir kaza gerçekleşti. İddiaya göre araç hareket halindeyken rahatsızlanan İETT şoförü 6 araca çarparak ancak durabildi. Yaşanan zincirleme kaza sonucunda bölgede yoğun bir trafik oluşurken, aracın şoförü hemen hastaneye kaldırıldı.

Zincirleme Kaza Korkuttu

Kaza, Yeşilce Mahallesi Sanayi Durağı’na yakın bir mevkide sabah saat 09:30 civarında gerçekleşti. Otobüs hareket halindeyken Ebamüslüm Akdaşlı isimli şoför kalp krizi geçirdi ve kontrolünü kaybettiği 34 Z 3826 plakalı, 27E hattının İETT otobüsü 6 araca çarparak ancak durabildi. İETT durağına yakın bir yerde gerçekleşen kazaya şahit olan vatandaşlar, kontrolden çıkan araçtan kaçarak kurtulabildiler.

Rahatsızlanan Şoför Hastaneye Kaldırıldı

Gerçekleşen kazanın hemen ardından olay yerine birçok itfaiye, polis ve sağlık ekibi geldi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İETT şoförü Ebamüslüm Akdaşlı, Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ve burada tedavisine başlandı.

Şoförün rahatsızlanması üzerine direksiyon hakimiyetini kaybetmesi, otobüsün kontrolden çıkmasına sebep oldu. Kontrolden çıkan otobüs çok sayıda araca çarparken, diğer araçlarda hasar meydana geldi. Yaşanan zincirleme kaza trafikte yoğunluk meydana getirdi. Uzun araç kuyrukları, kaza yapan otobüs ve çarptığı altı, yedi aracın olay yerinden çekilmesinden kısa süre sonra dağıldı ve trafik normale döndü.

Güvenlik Kamerasına Saniye Saniye Yansıdı

Kazanın meydana geldiği esnada orada olan birçok vatandaş olaya şahit oldu. Ayrıca kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yakalandı. Güvenlik kamerasındaki görüntülerde otobüsün kontrolden çıkması ve hemen ardından yaklaşık 6 veya 7 aracı önüne alarak sürüklediği anlar yer aldı. Kaza esnasında durağa yakın yerlerde kaldırımdaki vatandaşların panik ile sağa sola kaçtıkları görüntülendi.

Yaşanan Zincirleme Kazada Can Kaybı Yok

Kazayla ilgili yapılan ilk belirlemelere göre bir kişi hafif şekilde yaralandı. Direksiyon başında rahatsızlanan şoför ise hastaneye kaldırılarak burada tedavisine başlandı. Emniyet güçleri kaza ile ilgili incelemelerine devam ettiklerini açıkladılar.