Genel

SGK 12 aylık destek paketini açıkladı: 7 bin kadına ekonomik nefes!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Avrupa Birliği'nin mali desteğiyle yürütülen projenin ikinci aşamasını tamamlayarak Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaşayan 0-36 aylık çocuk sahibi 3 bin 500 sigortalı anneye ve aynı sayıda bakıcıya 12 ay boyunca aylık 325 euro destek sağlayacak.

Desteklenen Anneler ve Bakıcılar

Toplamda 7 bin kadının faydalanacağı bu projede, çalışan annelere ve bakıcılara yönelik sağlanacak olan ekonomik destekle ailelere rahat bir nefes aldırılması amaçlanıyor. Proje, aynı zamanda eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesiyle istihdam kalitesinin artırılmasını hedefliyor.

Başvuru ve Detaylar

SGK tarafından duyurulacak olan başvuru süreci ve projeden yararlanma şartları, ilerleyen günlerde kamuoyuna açıklanacak. Annelerin, çocuklarına daha iyi bir gelecek sunarken ekonomik olarak da rahatlamaları hedefleniyor.

Bakanın Açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin önemi üzerine konuşarak, kadın istihdamının desteklenmesi ve kayıtlı işgücüne katılımın artırılması amacıyla çeşitli projeler yürüttüklerini belirtti. Projenin, annelerin ekonomik olarak desteklenmesinin yanı sıra eğitimli bakıcıların istihdamının teşvik edilmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Işıkhan, projenin toplumsal kalkınmaya önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.