SGK çalışanlar için açıkladı: 5510’a mesaj göndermek gerekiyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önemli bir açıklamada bulundu. Resmi kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, Ev hizmetlerinde ayda 10 günden az süre ile sigortalı çalıştıranlar, çalışanların kolay tescil edilebilmesi, tahsilatın daha kolay yapılabilmesi için 5510’a mesaj göndermesi gerekiyor.

SGK ev hizmetlerinde çalışanlar için önemli bir duyuruda bulundu. Buna göre, ev hizmetlerinde ayda 10 günden fazla çalışan veya ayda 10 günden az çalışanların kimlik numarasını 5510’a mesaj gönderdikten sonra gelen onay kodu ile prim ödeme işlemini gerçekleştirebilecek.

Ev hizmetlerinde ayda 10 günden az süre ile çalışan sigortalılar emeklilik sigortası primi ödeyebilecek mi?

Ev hizmetinde ayda 10 günden az çalışan sigortalılar için ayrıca 30 gün üzerinden uzun vadeli sigorta kolları (emeklilik) ve genel sağlık sigortası primi ödemelerine imkân sağlanmış olup sigortalıların bu primi ödemeleri için Kuruma müracaat etmelerine gerek bulunmamaktadır.

Ev hizmetinde çalışan kişinin uzun vade ve genel sağlık sigortası primi ödemesi için çalıştıran kişi tarafından 1 gün iş kazası primi bildirilmesi yeterli olacaktır.

Sigortalılar uzun vade ve genel sağlık sigortası primini takip eden ayın sonuna kadar ödeyebilecek olup bu sürenin geçirilmesi halinde primin bir daha ödenme imkânı kalmayacaktır.

-Ev hizmetlerinde ayda 10 günden az süre ile çalışanların ödeyeceği emeklilik ve sağlık sigortası primi ne kadar?

Ev hizmetlerinde ayda 10 günden az çalışanlar 1/1/2021-31/12/2021 tarihleri arasında 30 gün için 119,25 x 30 x % 32,5 olmak üzere 1.162,69 TL ödeyeceklerdir.

Exit mobile version