SGK emeklileri, EYT’liler, Bağ-Kur emeklileri bayram edecek, devlet ödeme yapacak: 21 Nisan’da başlıyor!

Türkiye’de yaşayan milyonlarca emekli için geri sayım başladı. Bu sene 21 Nisan tarihinde başlıyor. Bu tarih öncesinde devlet emeklilerin hesaplarına ödeme yapacak.

Her sene bayram öncesi emeklilerin hesabına bayram ikramiyesi alıyorlar. 2023 Yılı bayram ikramiyeleri için geri sayım başladı. Bu sene Ramazan Bayramı’nın 1. Günü 21 Nisan tarihine denk geliyor. Bu tarihten önce emeklilerin hesaplarına bayram ikramiye ödemelerinin yatırılması bekleniyor.

2023 Yılı bayram ikramiye ödemesi miktarı

2022 Yılında Ramazan Bayramı için 1100 TL, Kurban Bayramı için 1100 TL olmak üzere emeklilere toplam 2.200 TL bayram ikramiye ödemesi yapıldı. Bu yıl bayram ikramiyeleri ile ilgili zam açıklaması yapılmadı. Bu nedenle şuan için 1100 TL ikramiye ödemesi yapılması bekleniyor.

EYT’liler ödeme alacak mı?

Bayram ikramiye ödemelerinden SGK ve Bağ-Kur emeklileri faydalanabiliyor. Bu nedenle EYT’lilerin de bu sene ikramiye ödemesi alıp alamayacakları merak ediliyor. EYT’lilerin bayram ikramiyesi hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak başvuruyu hemen yapıp emekli olanların Ramazan Bayramı’ndan itibaren ikramiye ödemelerini almaları bekleniyor.

Exit mobile version