EkonomiGenel

SGK emeklileri için tarih verildi! 1500 TL ve daha üstü emekli maaşı alanlar dikkat!

SGK kapsamında emekli olan vatandaşlara yapılacak bir ödemenin daha detayları resmen belli oldu! T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma doğrultusunda emeklilere bayram ikramiyelerinin ardından bir ödeme daha yapılacak. Yapılacak ödemenin 2 bin 500 liraya kadar çıkacağı belirtildi. İşte detaylar…

Bilindiği üzere kamu bankaları ve özel bankalar SGK ile anlaşmalı olarak emekli bireylere promosyon desteğinde bulunuyor. Bankadan bankaya değişen tutarlarda yapılan ödemelerle emeklilerin bütçeleri rahatlıyor. İş Bankası da emeklilere yüksek miktarda promosyon ödemesi yapan bankalardan biri oldu.

İŞ BANKASI PROMOSYON TUTARI

Buna göre İş Bankası 3 yıllık peşin olmak üzere:

1.500 TL’den düşük (1.500 TL hariç) maaşlar için 2.250 TL,
1.500 – 2.500 TL arası (2.500 TL hariç) maaşlar için 2.375 TL,
2.500 TL ve üzerinde maaşlar için 2.500 TL ödeme yapıyor.

Banka tarafından yapılan açıklama ise şöyle oldu:

“T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma ile mevcut maaşını İş Bankası’ndan almakta olan, ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası’nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını 1 Nisan -30 Haziran 2022 tarihleri arasında geçerli kampanya çerçevesinde İş Bankası’na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 2.500 TL’ye varan promosyon ödemesinden faydalanabiliyor. Üstelik SGK emekli maaşını İş Bankası’na taşıyanlar, Maximum Kart ve ek kartları için ücret ödemiyor, birçok ayrıcalık ve avantajdan da yararlanabiliyor.”