EkonomiSağlık

SGK emeklilerine müjde: Kaplıca tatiliniz devletten! SGK tatili

Ülke sınırları içerisinde yaşayan emekli vatandaşlara ve diğer ülke vatandaşlarına yönelik geliştirmiş olduğu hizmetler sayesinde arama motorlarında sıklık ile sorgulanan kamu kurumlarından biri olan Sosyal Güvenli Kurumu, 2022 yılında da emekli vatandaşlar için birçok farklı başlık altında hizmet sunacağını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumunun, tedavi gören emekli vatandaşlar için geliştirmiş olduğu yeni dönem hizmetlerinden biri olan kaplıca tatili, birtakım hastalıklara sahip olan ve tedavi sürecinde kaplıca tatiline ihtiyaç duyan vatandaşlar için umut oldu.

SGK Tatili Nedir?

Arama motorlarında sıklık ile “SGK tatili”, “SGK kaplıca” ya da “SGK kaplıca tatili” olarak sorgulanan yeni dönem Sosyal Güvenlik Kurumu hizmeti, doktor kontrolü altında olan ve birtakım hastalıklara sahip olan emekli vatandaşlar için geliştirilmiştir.

Söz konusu SGK tatili hizmetinden yalnızca, yetkilendirilmiş devlet kurumlarından sağlık raporu almış olan ve raporda kaplıca tedavisi önerilmiş olan emekli hastalar yararlanabilmektedir.

SGK Kaplıca Tatilinin Ayrıntıları

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan hizmetlerden biri olan kaplıca tatili hizmeti, sahip olduğu hastalıklardan ötürü doktor kontrolü altında bulunan ve ilgili rahatsızlığa dair doktor imzalarının bulunduğu heyet raporunu elinde bulunduran emekli vatandaşları kapsamaktadır. Ayrıca bu hizmetten yararlanılabilmesi için ilgili heyet raporunda yer alan tedavi kısmında kaplıca tedavisinin önerilmiş olması gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu heyet raporunda kaplıca tedavisi reçete edilmiş olan hastalara ücretsiz olarak kaplıca tatili hizmeti sunmaktadır. Emekliler bu hizmet karşılığında tek bir ücret dahi ödemezler. Ayrıca raporda “refakatçiye ihtiyaç vardır” ibaresinin bulunması durumunda, emekli vatandaşların refakatçileri de söz konusu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler.

SGK Ücretsiz Kaplıca Hizmetine Nasıl Başvuru Yapılır?

SGK tarafından geliştirilmiş olan ücretsiz kaplıca hizmetinden yararlanabilmek için devlet kurumundan alınmış olan devlet imzalı heyet raporu ile SGK Müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekmektedir.