SGK ödemeleri hesabınıza direkt yatırılıyor! PTT’ye gitmeden ödeme alma fırsatı resmen duyuruldu

SGK’dan yeni bir ödeme açıklaması daha geldi! Daha öncesinde PTT üzerinden alınabilen bu ödemelerin artık e-Devlet üzerinden kontrol edilebileceği ve hesaplara aktarılabileceği açıklandı. Birçok kişi bilmediği için PTT’ye kadar gidip sıra beklemek ve ödemesini almak zorunda kalıyor; ancak yeni sistemle SGK ödemeleri hesabınıza direkt olarak geçiriliyor.

Çalışanlara, doğum, iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık durumlarında geçici iş göremezlik raporu veriliyor. Rapor, işverenin SGK’ya bildiriliyor ve rapor kullanan çalışanın maaşından kesilen tutar geri alınabiliyor.

SGK tarafından yapılan açıklamada da:

“IBAN numaranızı e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ALO170 arayarak tanımlatmanız halinde rapor paranızı ve sevk ödemelerinizi hesabınıza gönderiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Rapor Parası Nedir?

İş kazası, meslek hastalığı, hastalık veya doğum nedeniyle istirahatli olanlara raporlu oldukları süre için geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, bu yıl prime esas kazancı asgari ücrete kadar olan çalışan için ayakta tedavilerde 111,20 TL, yatarak tedavilerde günlük 83,40 TL olarak uygulanacak.

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Rapor parasının alınması için ilk olarak işçinin raporu alıp işverene verilmesi gerekiyor. İşveren ise e-rapor sistemine 5 gün içerisinde giriyor. SGK yetkilileri bu raporu imceleyerek onay veriyor ve onaylanmasının ardından PTT’ye ödeme talimatı gönderiliyor. Bu arada çalışana da SMS’le bilgilendirme mesajı iletiliyor. Bu aşamaların ardından işçi rapor parasını PTT’ye giderek alabiliyor.

Ancak yeni sistemle e-Devlet’e kişisel banka hesabınızı tanımlatarak direkt olarak ödemenin banka hesabınıza yatırılması talimatını verebilirsiniz.

Exit mobile version