GündemSağlık

SGK sosyal medyadan ‘ücretsiz sağlık’ açıklaması yaptı

Türkiye’de yaşanan son zamanlardaki sağlık sıkıntıları gün geçmeden artarak devam ederken SGK’dan önemli açıklama geldi.

SGK sosyal medyadan ‘ücretsiz sağlık’ açıklaması yaptı- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile hastaların tamamen ücretsiz olarak ihtiyaçlarını karşılayacaklarını açıkladı.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

SGK’nın resmi sosyal medya hesabı olan Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ücretsiz sağlığa ilişkin olarak şu ifadeler kullanıldı:

Palyatif bakıma ihtiyacı olan hastalarımızın sağlık hizmeti bedellerini Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında karşılıyoruz.

PAYLATİF BAKIM NEDİR?

Palyatif bakım, hayatı boyunca ciddi hastalıklarla yaşamak durumunda olan bireylere hastalıklarıyla baş etmelerini kolaylaştırmak amacıyla sunulan tıbbi bakım türüdür. Palyatif bakımda amaç, bireyin hayatını tehdit eden hastalığın semptomlarını ve hastanın yaşadığı stresi azaltmaktır. Böylelikle hem hastanın hem de hasta yakınlarının yaşam kalitesi artabilir. Palyatif tedavi için özel bir merkez ve tedaviyi uygulayacak özel bir ekip bulunur. Palyatif bakım, hastanın ihtiyaçlarına göre belirlenir ve içeriği hastadan hastaya farklılık gösterebilir.

SGK’YA GİDEN ÜCRETSİZ YARDIMDAN FAYDALANIR

Hayatında ciddi bir hastalık ile ömür boyu mücadele eden ve ömür boyu bakıma muhtaç olan hastalara yönelik olarak verilen ad olan ‘Palyatif’ hastalıklar için SGK harekete geçti. Sağlık Bakanlığı ile birlikte başlatılan uygulamada SGK tarafından bu hastaların tüm ihtiyaçlarının ücretsiz olarak karşılanacağı aktarıldı. Dünya Palyatif Bakım Günü kapsamında yapılan paylaşım kapsamında bu hastası bulunan hasta yakınlarının SGK’ya konu hakkında bildirimde bulunmaları ve ücretsiz sağlık hizmetlerine dair detaylı bilgiye ulaşmaları gerekiyor.