Editörün SeçtikleriEkonomi

SGK uzmanı detayları açıkladı! Mesai saatleri kısalacak: 4 gün mesai, 3 gün izin

Son dönemde, mesai gün ve saatlerinin değişip değişmeyeceği konusundaki belirsizlik, çalışanlar ve işverenler arasında merak uyandırıyor. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili olarak “Bizden duymadıkça inanmayın” uyarısında bulunmuştu.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz: Modelin Dezavantajları Neler?

Sosyal Güvenlik uzmanı Emin Yılmaz, CNN Türk’te yaptığı açıklamada, olası bir modelin Türkiye’de uygulanması durumunda ücretlerin düşebileceğini açıkladı. Çalışma gün sayısının azalmasıyla birlikte, bazı işverenlerin ücret indirimi talep edebileceğine dikkat çekti.

Uluslararası Örnekler: 4 Günlük Çalışma Haftası

Bazı ülkeler, örneğin İngiltere, Hollanda, İspanya, İsveç, Portekiz, Danimarka, Belçika, Finlandiya, İzlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri, zaten 4 günlük çalışma haftasına geçmiş durumda. ABD, Almanya, Kanada, İsviçre ve Avustralya gibi ülkeler de benzer denemeleri yapmaktadır.

Bakan Işıkhan’dan Uyarı: “Açıklama Gelmedikçe Haberlere İnanmayın”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili olarak, “Bakanlık tarafından bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın” açıklamasını yapmıştı. Modelin Türkiye’de uygulanıp uygulanmayacağı ise zaman içinde belli olacak.