SGK ve Bağ Kur emekli maaşlarına 5.000 TL seyyanen zam yapılacak: Ve artık belli oldu

AK Parti kulislerinde dolaşan iddialara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara mitinginde emekliye 5.000 TL seyyanen zam müjdesini açıklayacağına dair bir iddia gündeme gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi emeklilerin beklentilerine cevap vermek adına 5.000 TL seyyanen zam kararını vereceği belirtildi. Bununla beraber kararı Ankara mitinginde duyuracağı iddia edilirken seyyanen zam miktarı, Cumhurbaşkanı tarafından yapılan görüşmeler sonucunda onaylandığı da vurgulandı.

Hak Edilen Pay Verilecek

23 Mart Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek olan mitingde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilere yönelik yapılacak olan seyyanen zamı duyurması beklendiği paylaşılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce de seyyanen artışların emekli maaşlarına olan etkisine dair mesajlar verdiği de hatırlanıyor. Adaletsizliklerin farkında olduklarını belirten Erdoğan, devlet ve millet olarak daha fazla çalışarak elde edilen kazançtan emeklilere hak ettikleri payı vereceklerini ifade etmişti.

Zam Olursa Hayat Standartları Yükselecek

Emeklilere yapılacak olan bu seyyanen zam, emeklilerin uzun süredir dile getirdiği taleplerden biriydi. Beklenen zamın gerçekleşmesiyle birlikte, emeklilerin maddi açıdan daha iyi bir konuma gelmesi ve hayat standartlarının yükselmesi hedefleniyor.

Exit mobile version