Kamu

SGK’da çalışmak isteyenler için başvurular başladı: e-Devlet üzerinden yapılıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde çalışmak isteyenler için başvurular başladı. Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre, 50 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımına başvurular e-Devlet sistemi üzerinden kabul edilecek.

SGK 50 personel alımı için başvurular başladı. KPSS en az 70 puana sahip olanlar ilana başvuruda bulunabilecekler. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar 4 Haziran tarihine kadar e-Devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Başvurular aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır:

a) Başvurular; e-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav) adresinden 24 Mayıs 2021 tarihinde başlayıp 04 Haziran 2021 tarihi mesai bitiminde (Saat: 17.30’da) sona erecektir.

b) Adaylar, T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak olup “Sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı sınavı başvuru formu” nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır.

c) Adayın başvurusu tamamlandıktan sonra KPSS puanı ÖSYM üzerinden sistem tarafından kontrol edilecektir. Bilgilerinde yanlışlık olan adayın başvurusu değerlendirilmeye alınmayacaktır.

d) Aday; başvuru formuna 4.5×6 ebadında ve son 6 ay içinde çekilmiş fotoğrafını elektronik ortamda tarayıp yerleştirecektir. Başvuru esnasında ayrıca fotoğraf istenmeyecektir.

e) Adaylar iletişim bilgilerini (adres, telefon numarası, e-posta adresi) en güncel haliyle yazacaklardır.

f) Başvuru formunun hatasız ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuruda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu tutulacaktır. g) Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir.

h) Giriş sınavına katılmaya hak kazanacak adayların tespiti, başvuran adayların KPSS başarı puan sıralamasına göre yapılır.