SGK’dan dev fırsat: Faizsiz konut kredisinde detaylar belli oldu

SGK faizsiz konut kredisi nedir, nasıl başvurulur? Konut fiyatları ve kira oranlarındaki artışın ardından Hükümet konu ile ilgili müjdeyi verdi. SGK faizsiz konut kredisi müjdesi SGK’lıları heyecanlandırdı. Peki, sıfır faizli konut kredisinden kimler faydalanabiliyor?

SGK FAİZSİZ KONUT KREDİSİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

Öncelikle SGK’lı olan hak sahipleri. Öncelikle malulün kendisine kullandırılıyor. Faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın ölümü halinde dul eşine, eşi hayatta değilse ya da evlendiyse çocuklardan birisine kullandırılıyor.

Yetim aylığı almakta olması kaydıyla talepte bulunan çocuklarına müştereken, bunlar olmadığında öncelikle anaya veya babaya bir konut ile sınırlı olmak üzere veriliyor.

Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunuyor.

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Faizsiz konut kredisinden faydalanmak isteyen hak sahiplerinin 3/5/2021 tarihinden itibaren SGK tarafından düzenlenen hak sahipliği belgesine gerek olmaksızın; doğrudan T.C. Ziraat Bankası şubelerine, TOKİ kampanyalı konut satışından faydalanmak için doğrudan T.C. Ziraat Bankası veya T. Halk Bankası şubelerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Exit mobile version