SGK’dan duyuru: İlgili şartları sağlayan tüm vatandaşlara faizsiz kredi hizmeti sunulacak!

Aralık ayı itibari ile rekor seviyelere ulaşan döviz kurları ve altın fiyatları, ülke sınırları içerisinde hizmete sunulan bütün başlıkların ve diğer hizmet ürünlerinin yüksek oranlarda zamlanmasına sebep oldu. Özellikle hammadde fiyatlarının artmasına sebep olan bu durum, emlak sektörüne de olumsuz olarak yansıdı. Artan hammadde fiyatlarından ötürü fahiş fiyatlardan satışa sunulan ikinci el ve sıfır konutlar, yeni dönemde kendi evinin sahibi olmayı kuran vatandaşları, hayal kırıklığına uğrattı.

Emlak sektöründe gözlenen tüm bu olumsuz gelişmeler ışığında kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlara umut olmayı başarmış olan Sosyal Güvenlik Kurumu, Ziraat Bankası ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Duyurulmuş olan kamu anlaşmasına göre ilgili şartları sağlayan tüm ülke vatandaşlarına, faizsiz konut kredisi hizmeti sunulacağını bilgisi kaydedildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Faizsiz Konut Kredisi Hizmeti!

Sosyal Güvenlik Kurumu belirlemiş olduğu gruplar içerisinde yer alan vatandaşlara, sıfır faiz ve 10 yıl vade karşılığında 240 bin TL’lik konut kredisi hizmeti sunacağını açıkladı. Kurum ilgili hizmetinin aylık taksit ödemelerini, vatandaşların maaşlarının 4’te 1’ini keserek karşılayacağını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Faizsiz Konut Kredisi Hizmetinden Kimler Yararlanabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geliştirmiş olduğu faizsiz konut kredisi hizmetinden, şu grupta yer alan vatandaşlar, maaşlarından kesinti yapılması şartı ile faydalanabileceklerdir:

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Faizsiz Konut Kredisi Hizmetine Nasıl ve Nereden Başvuru Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dul, engelli, harp veya vazife malulleri ve 15 Temmuz gazileri için geliştirmiş olduğu faizsiz konut kredisi hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, en yakın Ziraat Bankası şubesine başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular, şahsen kabul edilmektedir.

Exit mobile version