SGK’dan, emekli maaşı alan vatandaşlara çağrı: Aynı anda 3 emekli maaşı birden almanız mümkün! SGK emekli maaşı ödemeleri

Çalışma hayatına sahip olan ya da annesi/babası/eşi tarafından sigortalı olan vatandaşlar, yaşlılık hayatlarının garanti altına alınması amacı ile SGK’nın sunduğu emeklilik hizmetlerinden yararlanabiliyor. Bu noktada, vatandaşları yakından ilgilendiren yeni bir emeklilik haberi Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan geldi. SGK’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre ilgili şartları sağlayan vatandaşların, 3 emekli maaşına birden sahip olması mümkün kılındı.

Kendi Emekli Maaşı Olanlar Vefat Eden Eşin Maaşından da Yararlanabilir!

SGK, her yıl geliştirdiği onlarca hizmet ile vatandaşlar tarafından en çok takip edilen kurumların arasında yer alıyor. Yaşlılık dönemini garanti altına almak adına SGK kurallarını takip eden milyonlarca vatandaş, yeni dönemde emeklilik düzenlemelerinin yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. Bu noktada hali hazırda emekli olan ve emekli maaşı alan eşini kaybetmiş olan vatandaşlara, SGK’dan yeni dönem hizmet duyurusu yapıldı.

SGK tarafından yapılmış olan açıklamaya göre emekli maaşı olan ve emekli maaşı ödemesi alan eşini evliliği içerisinde kaybetmiş olan vatandaşlara, eşinin emekli maaşından yararlanma hakkı tanındı. Buna göre emekli sandığından emekli olan eşini kaybeden kadın maaşın yüzde 75’inden, SSK ya da BAĞKUR emeklisi olan eşini kaybeden kadın maaşın yüzde 50’sinden yararlanabilecek.

Vefat Eden Anne Ya Da Babanın Emekli Maaşından Yararlanılabilir!

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre hali hazırda kendi emekli maaşı olan ve vefat eden eşinin emekli maaşından yararlanan kadın, ölen anne babasının emekli maaşından da yetim aylığı alabilmektedir. Bu hesaba göre bir kadının ilgili şartların sağlanması durumunda SGK’dan alacağı emekli maaşı sayısı, 3’e çıkmaktadır.

Vefat Eden Eşin Emekli Maaşı Nasıl Pay Edilir?

Emekli aylığı alan eşin vefat etmesi durumunda emekli maaşının pay edilmesi, şu oranlara göre yapılır?

Exit mobile version