GenelGündem

SGK’dan emekliler için son dakika duyurusu: Üç ay içerisinde gönderilmesi gerekiyor!

SGK’dan son dakika flaş uyarı geldi! Yurt dışında yaşayan emekliler için yapılan önemli duyuruda yurt dışı sürelerini borçlanarak aylık bağlananların aylığı bağlamış olan sosyal güvenlik il müdürlüğü veya sosyal güvenlik merkezine göndermeleri gerektiği açıklandı.

SGK’dan yapılan açıklamada, 3201 sayılı Kanuna göre, yurt dışında geçen sürelerini borçlanarak malullük, yaşlılık, emekli aylığı bağlananların, aylık alma şartlarının devam edip etmediği konusunun, SGK tarafından gerekli görülen zaman ve hallerde araştırıldığı belirtildi.

Açıklama metni ise şöyle oldu:

“İstenen belgeleri üç ay içinde göndermeyenlerin aylıklarını ise bildirim yapmaksızın durdurabilmektedir. Bu nedenle, altı aydan fazla yurt dışında bulunan aylık sahiplerinin, ödenmekte olan aylıklarının durdurulması yönünde bir işlemle karşılaşmamaları için ‘3201 sayılı Kanuna Göre Aylık Alanlara Mahsus Yoklama Belgesi’ni, yurt dışında bulundukları altı aydan sonraki üç ay içerisinde, aylığı bağlamış olan sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine göndermeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.”