SGK’dan en düşük emekli maaşı 10.350 TL olacak açıklaması!

Milyonlarca emekliye zam açıklaması SGK uzmanı tarafından yapıldı. En düşük SSK ve Bağkurlu dahil tüm emekli maaşlarına gelecek zam belli oldu.

SGK’dan en düşük emekli maaşı 10.350 TL olacak açıklaması!- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin enflasyon oranında alacakları maaş zamlarını açıkladı. İşte Erdursun’un emekli maaş hesaplamalarına göre memur, memur emeklisi ve en düşük emekli maaşı alacak olan SSK ve Bağkurlular için son güncel durum…

OCAK 2024 İÇİN ZAM ORANLARI BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in dünkü açıkladığı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerine göre eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 4,75, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,53 yükseldiği görülüyor. Erdursun da açıklanan  TÜİK verilerinden yola çıkarak 2024 Ocak ayında emekli ve memurun alacağı zam oranını hesapladı.

Erdursun ifadelerinde, ‘ TÜİK Eylül ayı enflasyonunu yüzde %4.75 olarak açıkladı. TÜİK OVP’de hedeflenen %65’i tutturacak! Memura, memur emeklilerine %47, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %38 zam (enflasyon farkı) çıkacak, seçim öncesinde %50’ye tamamlanacak. 1 Temmuz’da emekliye yapılan %25 oranında zam! TÜİK verilerine göre 3 ayda eridi! 3 aylık enflasyon %25.10! Ekim ayında emekli aylıklarına seyyanen artış olması gerekiyor. Bu emekli aylıklarıyla emeklileri huzur evleri dahi kabul etmiyor” dedi.

Bu durumda en düşük emekli maaşına uygulanacak olan %38’lik bir zam olması halinde şuan güncel olan 7500 TL’lik emekli maaşı 10 Bin 350 TL’ye yükselecek.

Exit mobile version