Gündem

Sıcaklık 6 derece daha düşecek! Bu illerde işi olmayan dışarı çıkmasın: Çok şiddetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava tahmin raporuna göre, hava sıcaklıkları genel olarak düşmeye devam ediyor. Özellikle Kuzey, iç ve Doğu kesimlerde sıcaklık düşüşleri 6 dereceye kadar ulaşacak.

İstanbul’da kar soğuğu hissedilse de, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, şehirde kar yağışı beklenmiyor. Ancak yer yer sağanak geçişleri olacak.

7 Mart Perşembe Günü Hava Durumu Tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 7 Mart Perşembe günü için yaptığı tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Marmara (Bilecik hariç), Kıyı Ege, Karadeniz (Düzce ve Bolu hariç), Doğu Anadolu (Malatya ve Elazığ hariç), Güney Doğu Anadolu’nun doğusu ile Sivas çevreleri, Adana ve Osmaniye’nin güneyi ve Hatay’ın batı kesimlerinde yağış bekleniyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava Sıcaklıklarındaki Değişiklik ve Uyarılar

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu belirtiliyor. Bu nedenle buralarda yaşayanlar dikkatli ve tedbirli olmalıdır.

Güvenliği Sağlamak İçin Alınması Gereken Önlemler

Makalede son olarak, çığ tehlikesi bulunan bölgelerde yaşayanların güvenliğini sağlamak için alınması gereken önlemler vurgulanmalıdır. Özellikle dağlık ve eğimli bölgelerde yaşayanlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarına dikkat etmelidir.