Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

Sıcaklıklar artıyor! 1 Temmuz İzmir’de hava durumu nasıl olacak?

Kavurucu sıcaklar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 1 Temmuz hava durumu raporu resmi internet sitesinde yayımlandı. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi'nde hava mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bazı bölgelerde ise sağanak yağış etkisini devam ettirecek. Peki, İzmir'de hava nasıl olacak?

Temmuz ayına girilmesiyle birlikte kavurucu sıcaklar yüzünü gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 1 Temmuz hava durumu verileri paylaşıldı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi az bulutlu ve açık geçecek. Ayrıca bölge genelinde hava sıcaklığı 1 ila 3 derece mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. İzmir’de ise termometrelerin 38, Denizli’de ise 39 dereceyi göstereceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, rüzgarın ise kuzey yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE’DE HAVA NASIL OLACAK?

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 39°C
Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA °C, 29°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 37°C
Az bulutlu ve açık