Sıfır araç satın almak isteyen vatandaşların dikkatine: O grupta yer alıyor iseniz ÖTV ödemeyeceksiniz!

Türkiye Cumhuriyeti ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara, mağduriyet yaşadıkları alanlarda destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda engelli vatandaşlara da ÖTV indiriminden yararlanarak araç sahibi olma fırsatı sunan devlet kurumları, ilgili hizmetin ayrıntılarını paylaştı.

ÖTV İndirimi Nedir?

ÖTV indirimi hakkı, devletin engelli vatandaşlarına tanımış olduğu haklardan birisidir. Bu hakka göre engel durumu belirli bir oranın üzerinde olan engelli vatandaşlara, sıfır araç satın almaları durumunda ÖTV indirimi fırsatı sunulur. Devlet bu ayrıcalıklı hizmeti ile engelli vatandaşların hastane işlerini ve gündelik işlerini daha rahat bir şekilde halletmelerini hedeflemektedir. Ancak burada unutulmaması gereken en önemli nokta ÖTV indirimi ile satın alınan aracın en az 5 yıl boyunca engelli başka bir vatandaş dışında ki alıcıya devredilemeyeceğidir.

ÖTV İndirimi Hakkından Kimler Yararlanabilir?

Devletin engelli vatandaşlara tanımış olduğu ÖTV indirimli araç alımı hakkından faydalanmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken şartlar, yetkili kurumlarca şu şekilde belirlenmiştir:

Bütün Araçlar ÖTV İndiriminden Yararlanarak Satın Alınabilir Mi?

Devletin engelli vatandaşlara tanımış olduğu ÖTV indirimli araç alımı hakkından faydalanmak isteyen vatandaşların satın alabilecekleri araçların, şu özelliklere sahip olmaları gerekmektedir:

Exit mobile version