Ekonomi

Sıfır araçlar için sıfır faiz müjdesi!

Bu sene bitmeden araba sahibi olmak isteyenlere güzel haber verildi. Aralık ayı kampanyaları ile otomotiv markalarının hem sıfır araç fiyatlarında indirime gitmesi hem de faizsiz 120 bin araç satması bekleniyor. Sektör yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda ise 2021’de fiyat artışları yaşanacağı bu nedenle Aralık kampanyalarının kaçırılmaması gerektiği bildiriliyor.

Corona virüsü salgını nedeniyle hem sıfır hem de ikinci el arabalarda tavan fiyat artışları meydana gelmişti. Ancak yıl sonu kampanyaları ile araba markalarının sürpriz indirimler yapması bekleniyor. Bu kapsamda birçok global markanın sıfır faiz kampanyası öğrenildi.

120 bin araç satışı gerçekleşmesi bekleniyor

Sektör yetkilileri araba almak isteyenlerin kampanyaları takip etmelerini öneriyor. Sıfır faizli kampanyalar Aralık sonunda 110-120 bin adet araç satışının gerçekleşmesi bekleniyor.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, araba almak için Aralık ayının son fırsat olduğunu söyledi. Şahsuvaroğlu tarafından araba kampanyaları için yapılan açıklamada, “Piyasalarda özellikle ilk 10 gün oldukça sakindi. Bu durum bilinen aralık ayı gerçeği ile örtüşüyor. Çünkü aralık ayının ikinci yarısında sektörde ciddi hareket başlıyor. Bütün sıfır faizli kampanyalar devreye girmiş oluyor. Sakinliğin bir diğer nedeni ise sokağa çıkma yasaklarının hafta sonunu iş yapılamaz hale getirmesi. Ama sektör artık bu işi de dijitalle çözebiliyor.” İfadelerini kullandı.