Sıfır araçya son fırsatlar!

Araç alacak herkesi yakından ilgilendiren 2023 model otomobil satışlarının tamamlanmasına son 2 gün kaldı. Bu süre zarfından sonra, 1 yaşında olacak olan araçların yani 2023 model araçları ellerinden çıkarmak için bayiler müşterilere tüm kolaylıkları sunmaya başladı. Böylece en ucuz otomobiller belli oldu.

Otomotiv sektörü 2023 yılını tamamlamak üzereyken 31 Aralık 2023 akşamına kadar açık olacak bayiler ellerinde kalan 1 yaşındaki 2023 model araçları satmayı amaçlıyor. Sıfır kilometre otomobil fiyatlarında hızlı bir şekilde gerileme görülürken ikinci el piyasasında durgunluk devam ediyor.

Faizlerin yükselmesi nedeniyle yatırım yapmayı isteyen vatandaşlar konut ve otomobil alımını azaltmaya başladı.

Bakanlığın önlemleri amacına ulaştı!

Bakanlığın attığı adımlarla birlikte aksesuar adı altında bayilerin fatura kesmemeye çalışarak el altından para alması, bayi çalışanlarının satış listesinde kafasına göre sıra önceliği tanımak için fazladan ücret talep etmesi, bir kişinin aldığı vekaletlerle üçten fazla araç satışının önüne geçilmesi, fahiş fiyat denetimleri yaparak, sıfırdan daha pahalıya satılan ikinci ele düşmüş araçların ilanlarına düzenleme gibi birçok alanda otomobil sektörünü ait yönetmeliklere el attı.

Sıfır bir araç olduğu düşüncesiyle 2023’te alınan otomobil 2024 yılı itibarıyla 1 yaşında olacak. İkinci el araçlarda bu durum ise fiyat düşüşüne yol açıyor. Bu amaçla alım yapabilmeniz için en ucuz otomobil önerilerine gözler çevrildi.

Bütçeye en uygun araç!

Türkiye’deki en ucuza satılan otomobil Hyundai i10 oldu. i10’u Seat Ibiza takip ederken Ibiza’yı KIA Picanto olarak belirtildi.

 

Exit mobile version