Genel

Sıfır otomobil fiyatlarında artış, ikinci elde kaos!

Nisan ayıyla birlikte sıfır otomobil fiyat listeleri güncellendi ve pek çok marka 2023 ve 2024 modellerinde fiyat artışına gitti. Ancak bu artışlarla birlikte sıfır otomobil kampanyaları da sona erdi.

Bankalardan alınan kredilerdeki sınırlamalar nedeniyle tüketiciler, istedikleri otomobili almakta zorlanıyorlar. İkinci el araç pazarında da kredi musluklarının kapanmasıyla birlikte kaos hakim.

Sıfır otomobil fiyatlarında artış

Merkez Bankası’nın faiz artırımları, sıfır otomobil kampanyalarının azalmasına neden oldu. Sektör temsilcileri, artan faizler ve bankaların kredi musluklarını kapamasıyla tüketicilerin kredi almakta güçlük çektiğine dikkat çekiyorlar. Özellikle 2023 ve 2024 modellerinde sıfır faiz kampanyalarının sonlandığı belirtiliyor.

İkinci el araç pazarında kaos

İkinci el araç pazarında da durum farklı değil. Kredi musluklarının kapanması, tüketicileri alternatif ödeme yöntemlerine yöneltiyor. Artık kredi kartı ve senetle satışlar ön plana çıkıyor. Ancak bu durumda da tüketicilerin geri ödemeleri oldukça yüksek olabiliyor.

Finansman sorunu

Otomotiv sektöründe finansman sorunu yaşanıyor. Faizlerin yüksek olması ve bankaların kredi vermemesi, tüketicileri zor durumda bırakıyor. Otomotiv piyasasının sürdürülebilirliği konusunda endişeler artıyor ve sektör temsilcileri faizlerin düşürülmesi çağrısı yapıyorlar.

Sıfır otomobil fiyatlarında artış, tüketicileri alternatif ödeme yöntemlerine yöneltiyor. İkinci el araç pazarında da kredi musluklarının kapanması, tüketicilerin alım gücünü azaltıyor. Otomotiv sektöründe finansman sorunu devam ediyor ve sürdürülebilir bir çözüm için faizlerin düşürülmesi gerekiyor.