Ekonomi

Sıfır ve ikinci el araba alacaklara 2 ay geri ödemesiz taşıt kredisi veriliyor

Kamu bankası Halkbank tarafından taşıt kredisi kampanyası duyuruldu. Bu kampanya kapsamında araba alacak olan vatandaşlara nakit destek sağlandığı belirtildi ve 2 ay geri ödemesiz dönem olduğu belirtildi.

Banka tarafından bu kredi kampanyası hakkında yapılan açıklamada “Hayalindeki arabayı almak için nakite ihtiyacı olan müşterilerimizin yanında olan kredimizdir.” ifadelerine yer verildi.

2 AY GERİ ÖDEMESİZ

Artan taksitli veya azalan taksitli ödeme planı seçenekleriyle kredi taksitlerinin gelire uygun olarak belirlenebileceği belirtilen açıklamada bunun dışında ilk taksitin 2 ay ertelenebileceği ifade edildi.

BAŞVURU VE ÖRNEK ÖDEME 

Bu kredi kampanyası için başvuruların Halkbank şubeleri üzerinden alınacağı belirtildi ve örnek ödeme kapsamında sıfır KM araba alımlarında 50 bin lira kredi 48 ay vade ve yüzde 1,80 faiz oranı 263 lira tahsis ücreti doğrultusunda aylık ödeme 1683 lira oluyor.

İkinci el araba alımlarında ise yine 50 bin lira kredi için 48 ay vade ve yüzde 1,82 faiz oranı ile 263 lira tahsis ücreti ile aylık ödeme 1691 lira oluyor.

Örnek ödemenin koşulları ise şöyle belirtildi:

Proforma Fatura değeri / Kasko değeri; 300.000 TL’ye kadar olan taşıtlar için kredi vadesi 48 ay,300.001 TL-750.000TL taşıtlar için 36 ay ve 750.001TL üzeri olan taşıtlar için kredi vadesi 24 aydır.

Yıllık maliyet oranı; faiz, tahsis ücreti ve vergileri kapsamakta olup örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır.

Tahsis ücretine %5 Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) dahil edilmiştir.

Halkbank, gerektiğinde kredi şartlarında değişiklik yapma ve krediyi durdurma hakkını saklı tutar.

Avantajlı Halkbank Bireysel Kredilerinden faydalanmak için gerekli belgeler ile en yakın Halkbank Şubesine başvurabilirsiniz.