EkonomiGündem

Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında düşüş yaşandı! Elektrikli araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar uyarıldı!

Araba almak isteyen vatandaş için güzel bir haber paylaşıldı. Pandemi sonrasında sektörde yaşanmış olan değişik bir itibari ile birlikte 2024 yılında sıfır ve ikinci el araçlar adına bir fırsatlar sunuldu.

Sıfır ve ikinci el araç fiyatları döviz kurunun yükselmesine rağmen gerileme gösterdi. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapıldı. İşte açıklamalar…

Sektör temsilcileri açıkladı

Sıfır ve ikinci el araç fiyatları döviz kuruna rağmen gerilemeye başladı. Konuyla ilgili sektör temsilcileri önemli açıklamalar yaptı. Araba alacaklar için uyarılarda bulunuldu. Son durum hakkında bilgiler paylaşıldı. Diğer bir yandan ikinci el elektrikli araç almak isteyen vatandaşlar için de detaylar paylaşıldı.

Otomobil fiyatları düştü

Pandemi dönemi süresince otomobil sektördeki dengesizlik sebepli olarak büyük dalgalanmalar yaşamış oldu. Şimdi 2024 yılı itibari ile birlikte bu sektör üzerinde büyük bir değişim yaşandı. Ticaret Bakanlığı’nın almış olduğu önlemler kayıt dışı işlemler ile sınırlandırıldı. Bununla birlikte otomobil piyasasında bir dönüşüm söz konusu oldu.

Diğer bir yandan ise pek çok araç sahibi ikinci el araç alım yaparken daha önce dikkat etmiş olduğu hasar kaydı, kilometre benzeri alanlara baksa dahi elektrikli araçlarda batarya sağlığının da son derece kritik bir konu olduğu ifade edildi. İkinci el elektrikli araç alacakların mutlaka batarya sağlığına dikkat etmesi gerektiği belirtildi. Dikkat edilmediği taktirde bu durumun araç performansına doğrudan etkilediği paylaşıldı.

İkinci el elektrikli araçlarda dikkat edilmesi gerekenler paylaşıldı

İkinci el elektrikli araç almak isteyenler için uzmanlar uyarılarını paylaştı. Batarya sağlığının araç performansı ve de maddi değeri doğrudan etkilendiği belirtildi. İkinci el elektrikli araç alım için aracın batarya son durumu ve SOH değerinin alım kararındaki en kritik unsur olduğu belirlendi.

Batarya sağlığının araç tarafından genel performans ve kullanım ömrü üzerindeki etkisinin müşterilere anlatılıp onların bu konuda bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinin amaçlandığı uzmanlar tarafından paylaşıldı. Aksi halde yanlış bir alım kararının çok büyük maddi kayıplara neden olabileceği paylaşıldı.