Sıfır veya ikinci el araç almak isteyen vatandaşlara İMAS’tan mesaj var: “Eylül ayından sonra tekrar araç fiyatları yükselişe geçebilir…”

Ticaret Bakanlığı’nın 15 Eylül 2022 tarihi itibariyle denetimlerine başlayacağı araç piyasasına yeni getirilen 6 bin kilometre ve 6 ay tecil süresi kuralı, otomotiv piyasasında aşağı yönlü bir hareket oluşturdu. Araç fiyatları şimdiden yüzde 5 ila 7 arasında bir düşüş yaşamaya başlarken, İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Milliyet Gazetesi’ne bu düşüşün nedenlerini açıkladı.

ARAÇ FİYATLARINDA YÜZDE 5 İLA 7 ARASINDA BİR DÜŞÜŞ GÖZLENDİ

Geçtiğimiz günlerde araç piyasasında gözlemlenen düşüşe ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, “Yüzde 5-7 gibi bir gerileme meydana geldi. 6+6’dan çok yaz sezonunun gelmesi, ÖTV ile ilgili yapılan açıklamalar tüketicide bir beklenti oluşturmuştu. 6+6 genelgesi de yayınlanınca piyasanın duraksadığı gözlemlemeye başlandı. Buna bağlı olarak fiyatlarda yüzde 5-7 arasında bir gerileme meydana geldi. Bu geçici bir süredir. Bizim tavsiyemiz bu süre içerisinde tüketicinin araba alım ihtiyaçlarını bir an önce karşılamasıdır” ifadelerini kullanarak, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgenin araç piyasalarındaki etkisini gözler önüne serdi.

ARAÇ ALMAK İÇİN EYLÜL AYI BİR FIRSAT

Özellikle açıklamalarıyla araç alacaklara seslenen İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, eylül ayındaki araç alım fırsatına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Araç alınmasını tavsiye ediyor musunuz?” sorusu üzerine açıklamalarını gerçekleştiren Ertemel, konuyla ilgili; “Evet sıfır araç ve ikinci el araçlar için bir alım tavsiyesi veriyoruz. Önümüzdeki günlerde sıfır araçlarla alakalı bu tedarikteki sıkıntı devam edecek. Bunun üzerine enerji maliyetlerinde ciddi bir artış bekleniyor. Bunları üst üste koyduğumuzda görüntü sıfır araçların tekrar yükseleceği işaretini veriyor. Sıfır araçlar yükseliş ikinci el araç fiyatları da yükselmekte. Bu durağanlıkta tüketicilere tavsiyemiz araç amaları yönündedir. Eylül ayından sonra tekrar araç fiyatları yükselişe geçebilir. Onun için 15 Eylül’e kadar bu durağanlıktan tüketicinin faydalanmasını tavsiye ediyoruz” dedi. Ardından piyasalardaki indirim oranını da duyuran Ertemel, “500 bin liralık araçta 25-30 bin lira civarında indirim oldu” diye konuştu.

Exit mobile version