Sigara-açık sigara, tütün gibi maddeler için alınan karar açıklandı: Buralarda satılamayacak!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Tüm illere genelge gönderildi. Gönderilen genelgede sigara-açık sigara, tütün gibi maddeler için alınan karar da açıklandı. Buna göre, söz konusu maddelerin okul önleri ve yakın çevresinde satılmasını önlemek için gerekli tedbirler alınacak.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri genelgesi illere gönderildi. Söz konusu genelgede okul önlerinde alkol ve sigaranın bulundurulması ve satılmasının önüne geçileceği bildirildi.

Bu kapsamda şu ifadeler kullanıldı:

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen depremde ağır hasar gördüğü için yıkılan okulların yerine hayırseverler ve devlet tarafından yaptırılan 13 okulun inşası devam ediyor. Merkezi Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde kent genelinde 33’ü okul, 4’ü kurum binası olmak üzere 37 bina hasar görürken bunlardan orta ve hafif hasar gören 20 okulun yeniden eğitim hizmetine alınması amacıyla projeler tamamlanarak, onarım ve güçlendirme çalışması yapıldı. Ağır hasar raporu verildiği için yıkılan 13 okul binasının yerine ise Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverlerin katkılarıyla kentin farklı mahallelerinde yapımına başlanan okulların inşaat çalışmaları sürüyor. ( İsmail Şen – Anadolu Ajansı )

Okul önleri ve yakın çevresinde öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesine sebep olabilecek alkol, sigara/açık sigara, tütün gibi maddeler ile kesici, delici, yaralayıcı gibi diğer unsurların satılması, taşınması ve bulundurulmasını önlemek amacıyla gerekli tedbirler alınacak.

Öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunması amacıyla diğer kurumlarla koordineli bir şekilde okulların çevresinde bar, kahvehane, kafe, internet salonu, market, büfe, park, bahçe gibi kamuya açık alanlarda çocuk, narkotim, asayiş ve ihtiyaç duyulan diğer ekiplerle genel asayiş uygulamaları ve denetimleri yapılacak.

Motosikletli asayiş timleri, narkotimler ile ihtiyaç duyulan diğer ekipler okul önleri ve çevresinde görevlendirilecek. Narko-rehber eğitimlerinin, başta öncelikli okullarda görev yapan okul yöneticileri, öğretmenler ve tüm okul ve kurum çalışanları ile velilere verilmesine yönelik eğitim programları hazırlanacak.

Okullar ne zaman açılacak?

Okulların ne zaman açılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu yıl okulların açılmasına 7 Gün kaldı. 12 Eylül Pazartesi günü binlerce öğrenci okulların yolunu tutacak. 14-18 Kasım 2022 tarihlerinde ise öğrenciler ilk ara tatillerimi yapacak. Öte yandan ilk kez okula başlayan ve anaokuluna başlayan öğrenciler için okullar bugün açıldı.

Exit mobile version