Sigara fiyatları bir kez daha değişecek! Marlboro, Parliament, Camel, Winston, Muratti… Yeni zamdan tüm markalar etkilenecek!

Son dönemlerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zam şampiyonu olan ürünleri arasındaki yerini alan tütün ve tütün ürünleri, sosyal medyanın bir kez daha gündemindeydi. Temmuz ayında 2 TL artış kaydeden sigara fiyatlarında bir artışın daha gerçekleşeceği iddiası tüm sosyal medyayı sardı. Özellikle beklenen zam oranı ise, dudakları uçuklatacak cinstendi. Öte yandan zam haberlerine ilişkin ilk açıklama Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş’tan geldi.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI SİGARAYA 9 TL ZAM BEKLİYOR

Geçtiğimiz gün gerçekleşen ÖTV düzenlemesinin ardından sigara, yüzde 10’luk bir ÖTV zammı alırken; sigaradan alınan 0,71 oranındaki asgari maktu vergi tutarı da 0,79’a çıkartılmıştı. Gelen bu zam henüz tekel bayilerin raflarına yansımamışken, gerçekleşen zammın ardından sosyal medya kullanıcılarının pek çoğu sigaraya zam geleceğini iddia etti. Öyle ki, sigara zammının tutarını da hesaplayan sosyal medya kullanıcıları, gelecek olan zammın 9 TL olacağını öne sürdü.

TBP BAŞKANI ÖZGÜR AYBAŞ’TAN ZAM AÇIKLAMASI GELDİ

Şimdiye dek gelen sigara zamlarını hep ilk duyuran isim olan Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, geçtiğimiz günlerde bir sigara grubuna daha 2 TL zam geldiğini açıklamış ve temmuz ayında gerçekleşen ilk zam böylelikle ortaya çıkmıştı. Sosyal medya platformlarında sigaraya gelecek olan zammın en çok konuşulanlar listesine girmesinin ardından Özgür Aybaş’tan bir açıklama daha geldi. Herhangi bir zammın henüz konuşulmadığını belirten Özgür Aybaş, bunun zam gelmeyeceği anlamına gelmediğinin de altını çizdi.

ZAM GELİRSE PARLİAMENT 34,5 TL

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ÖTV zammının paketlere yansımasının ardından sektör kaynakları, sigarada 2 TL ile 4 TL arasında bir değişim bekliyor. Zamdan sonra en pahalı sigara olan Parliament’in ise, sektör kaynaklarınca 34,5 TL’ye yükseleceği iddia ediliyor.

Exit mobile version