Sigara içenlere bir kötü haber de sosyal medyadan gelmişti; 9 TL zam bekleniyordu! Gerçek hemen ortaya çıktı…

Sigara fiyatlarına zam geleceği iddiası, sosyal medya kullanıcılarının gündeminde hala yer edinirken; zammın şu an gelmeyeceği geçtiğimiz günlere yetkililerince açıklanmıştı. En son temmuz ayında 2 TL civarında zam alan sigara paketlerinin fiyatları, bugün de zam almadı.

ASGARİ MAKTU VERGİ TUTARI ARTIRILMIŞTI

Son zammı haziran ayında gelen ÖTV zammı kapsamında temmuz ayının başında alan sigara fiyatlarından alınan asgari maktu vergi tutarı 0.71 TL’den 0.79 TL’ye çıkarılmış ve bu yükselme paket başına 2 TL zam olarak raflara yansımıştı. Öte yandan sigara fiyatlar, yüzde 60 oranında gerçekleşen ÜFE zamlarından bu sene muaf tutulmuştu.

YENİ ZAM HABERLERİ ASILSIZ ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyayı saran sigaraya zam gelecek haberleri asılsız çıktı. Sosyal medya kullanıcılarının iddialarına göre, ÖTV zammı kapsamında uygulanacak olan yeni zammın ağustos ayının başı itibariyle geleceği ve sigara fiyatlarında 4 TL ile 9 TL arasında bir fark yaşanacağı yönünde olmuştu. Ağustos ayına zamsız bir şekilde başlayan sigara fiyatlarının şu an için herhangi bir zam almayacağı açıklandı.

EN UCUZ SİGARA 27,50 TL

Temmuz ayının başında gelen son sigara zammının ardından en ucuz sigaranın fiyatı 27,50 TL’ye yükseldi. İşte BAT, JTİ, Philip Morris ve İmperial Tobacco güncel sigara fiyatları:

Exit mobile version