Genel

Sigara içenlerin başı dertten kurtulmayacak; bir zam daha geldi! Philip Morris, BAT ve JTİ güncel listelerini açıkladı…

İlk altı aydan dört kere zam almış olan sigara fiyatlarına son zam temmuz ayında açıklanan altı aylık enflasyonun ardından geldi. Bu enflasyon rakamlarıyla birlikte artan yeniden değerleme oranı, tütün ve tütün grubu ürünlerine Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı olarak yansıdı. Gelen bu zam Philip Morris, BAT ve JTİ markalarının çatısı altında satılan tüm sigara gruplarını etkiledi.

EN UCUZ SİGARA ARTIK 27,50 TL

Temmuz ayında gerçekleşen altı aylık enflasyon rakamları sigaraya zam olarak yansıdı. Zammın ardından en ucuz sigara 27 lira 50 kuruştan fiyatlandırdı. Fiyatı 27 lira 50 kuruş olan sigaralar Monte Carlo, Camel Slender, Chesterfield, LD ve L&M oldu. Gelen zam sonrası diğer sigara grupları da fiyatlarda artışa gitti. Buna göre Camel, Imperial Classic Red, Davidoff C Line Blue, Lark ve Muratti BLU paketleri 28 TL’den satılmaya başlandı.

TÜM GRUPLARA ZAM GELDİ

Son gelen tütün ürünleri ÖTV zammından tüm sigara grupları etkilendi. Gelen sigara zammı sonra West Grey SL’nin uzun paketi 28 lira 50 kuruşa çıkarken; Kent Slims, Muratti, Winston, Marlboro Roll 50 ve Marlboro Edge sigara paketleri ise 29 TL’den sigara içen vatandaşlara satılmaya başlandı.

EN PAHALI SİGARA 31,50 TL

Gelen sigara zammıyla birlikte en pahalı sigara ücreti 31 lira 50 kuruşa çıkarken; en pahalı ile en ucuz sigara arasındaki fiyat farkı da günden güne erimeye başladı. Son ÖTV zammının ardından Marlboro Touch 30 TL’den raflardaki yerini alırken; Marlboro grubunun diğer tüm paketleri ile Davidoff marka sigaranın Burgundy, Ivory ve White paketleri 31 TL’den satılır hale geldi. Öte yandan rafların en pahalı sigarası 31 lira 50 kuruş ile Parliament oldu.