Editörün SeçtikleriEkonomi

Sigara kullananlara peş peşe kötü haber! Zam geldi: Artık bu fiyata alacaksınız

Philip Morris, 5 Ağustos 2024 itibarıyla sigara fiyatlarına önemli bir zam gerçekleştirdiği belirtilerek bu artış, Marlboro, Parliament ve diğer markalar için geçerli olup, sigara içicileri tarafından şaşkınlıkla karşılandığı ve ortalama 4 TL’lik bir artışla birlikte, sigara fiyatlarında güncellemeler yapıldığı bildirildi.

ZAM YAPILDI

Philip Morris’in güncellediği fiyat listesine göre, Parliament Aqua Blue Slims artık 77 TL’den satışa sunulacağı ifade edilerek Marlboro Red Long ise 75 TL’lik yeni fiyatıyla raflarda yer alacağı ve Chesterfield ve L&M markalarının fiyatları da 69 TL olarak belirlendiği aktarıldı. Ayrıca en yüksek fiyat ise Marlboro Roll 50 için geçerli olup, 100 TL olarak güncellendi.

DAHA FAZLA ZAM BEKLENİYOR

Philip Morris’in gerçekleştirdiği bu fiyat artışı, sigara kullanıcıları arasında geniş bir yankı uyandırdı. Sigara fiyatlarındaki bu ortalama 4 TL’lik artışın ardından, ilerleyen dönemlerde daha fazla zam yapılması beklendiği ifade edilerek sigara fiyatlarına yönelik yapılan bu değişiklikler tepkiyle karşıladı.