Ekonomi

Sigara tiryakileri dikkat: Yılbaşından sonra sigara fiyatları ne kadar olacak?

2022 yılı Ocak ayı ile beraber maaşlara zam bekleniyor. Öte yandan sigara tiryakileri sigaralara zam uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar.

Sigaralara zam konusu her zaman en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu sene 2021 yılı Haziran-Aralık döneminde alkollü içki ve sigaranın asgari maktu ve maktu vergi tutarları, yasalarda yer alan enflasyon kadar artış hükmünden muaf olacak. Ancak yasaya göre Ocak ve Temmuz aylarında bazı ürünlerden tahsil edilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları artırılıyor. Bu nedenle sigara fiyatlarının yılbaşından sonra ne kadar olacağı merak ediliyor. Bu konuda yapılmış kesin bir açıklama ise henüz bulunmuyor.

Resmi Gazete’de yayımlanmıştı

Bu kapsamda Resmi Gazete’de yayımlanan kararda “6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12 nci maddesinin (3) numaralı fıkrası hükmü, aynı Kanuna ekli (III) sayılı listenin (A) cetvelinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları ile (B) cetvelinde yer alan malların asgari maktu ve maktu vergi tutarları hakkında, 2021 yılı Temmuz- Aralık dönemi için uygulanmaz” ifadeleri kullanılmıştı.