Sigara Zammı Açıklandı: En Pahalı Sigara 40 TL Oldu!

Daha önce ocak ve mart aylarında gelen sigara zammından sonra mayıs ayı itibarı ile yeni bir zam daha geldi. Yapılan bu son zamdan sonra en ucuz sigara fiyatı 25,50 TL olurken, En pahalı sigara ise 40 TL’ye yükseldi.

Sigara gruplarının en büyüklerinden birisi olan Philip Morris ürünlerine büyük oranda zam geldi. Bu yılın başından beri iki kez zam alan tütün ürünleri, bugün itibarı ile bir kez daha zamlandı.

En Düşük Sigara Fiyatı 25,50 TL Oldu

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş son zamlardan sonra açıklamalarda bulundu. Yapılan son zam hakkında bilgiler veren Başkan Aybaş, son gerçekleşen 2 liralık zam ile en düşük sigara fiyatının 25,50 TL seviyesine yükseldiğini açıkladı. Verilen bilgilere göre en pahalı hazır sigara fiyatı 29,50 TL olurken, kıyılmış sarmalık tütün fiyatı ise 40 TL’ye yükseldi.

2022 yılında yapılan ilk zam olan ocak ayında sigara fiyatlarında 4 liralık bir artış meydana gelmişti ve en ucuz sigara fiyatı 21,50 TL olmuştu. Daha sonra mart ayında yapılan ikinci zam ile en ucuz sigara fiyatı 23 TL olurken, son yapılan mayıs ayındaki zam ile en ucuz sigara fiyatı 25,50 TL seviyesine yükseldi.

Enflasyon Oranından Doğrudan Etkileniyor

Enflasyon sepetinde sigaranın ağırlığı yüzde 5 seviyesinde bulunuyor. Ayrıca vergi yükü en yüksek olan grup içerisinde yer alıyor ve bu sebeple enflasyon oranındaki artış sigara fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

Philip Morris grubu sigaralarda güncel fiyat listesi şu şekilde oldu:

Exit mobile version