Ekonomi

Sigara zammında sıcak gelişme: TBYD Başkanı Erol Dündar duyurmuştu, sigaraya yeni zam yolda! İşte 19 Ağustos güncel sigara fiyatları

Sigara fiyatlarına zam geleceği yönündeki haberler doğru çıktı. Geçtiğimiz gün açıklama yapan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’ın aksine zammı doğruladı. Zammın geçmişe dayandığını da belirten TBYD Başkanı Erol Dündar, zam oranını da açıkladı.

ZAM HABERİ TBYD BAŞKANI EROL DÜNDAR’DAN GELDİ

Bir süredir vatandaşın sıcak gündemini oluşturan sigara paketlerinin güncel fiyatlarının bir kez daha değişeceği öğrenildi. En son 2 Temmuz 2022 tarihinde yüzde 10 oranında ÖTV zammı alan sigaraların fiyatı paket başına 2 TL olacak şekilde artmıştı. Bir süre önce yeniden zam alacağı ile gündeme gelen sigara fiyatları için Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “Böyle bir zam yoktur şimdilik bilginiz olsun, sosyal medyada topic olmuş. Tabi bu gelmeyeceği anlamına da gelmez, zamları kanıksamayalım lütfen” ifadelerini kullanmıştı. Başkan Özgür Aybaş’ın ardından açıklama gerçekleştiren Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sigaraya zam gelecek iddialarını doğruladı. TBYD Başkanı, açıklamasında; “Sigaraya geçtiğimiz günlerde 2 lira zam yapıldı. Aslında 4 lira zam yapılacaktı ama firmalar 2 lirasını sübvanse etti. Sübvanse edilen 2 liranın zam olarak yansımasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

SİGARA ZAMMI SONRASI SİGARA FİYATLARI BELLİ OLDU

Son zamda ilk fiyat artışına giden marka, Japan Tobacco International (JTI) grubu olmuştu. JTI’nin ardından BAT, IT ve Philip Morris de güncel fiyatlarını açıklarken; en ucuz sigara 27,50 TL, en yüksek sigara ise 31,50 TL bandına ulaşmıştı. Sigaraların bir zam daha alması halinde en ucuz sigaranın fiyatı 29,50 TL’ye yükselecekken; en pahalı sigaranın fiyatı 33,50 TL’ye çıkacak.