Sigarada 4 TL zam kapıda mı? Sosyal medya karıştı, TBP Başkanı Aybaş, olaya el attı! “Sigaraya zam gelecek mi?”

En son haziran ayında gerçekleştirilen ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) düzenlemesi kapsamında temmuz başında paket başına 2 TL zam alan sigara fiyatlarına geçtiğimiz günlerde 4 TL daha temmuz ayı zammı geleceği iddia edilmişti. Sosyal medyada yayılan iddialar sonrasında zammın ağustos ayı itibariyle geçerli olacağı öğrenilmişti. Bu iddialara yanıt veren Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş bir açıklama yaptı.

ŞİMDİLİK ZAM YOK

Zam iddialarının tüm sosyal medya platformlarında ses getirmesinin ardından konuya açıklık getiren TBP Başkanı Özgür Aybaş, zamma ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi. Zamma ilişkin iddialara açıklamalarıyla son noktayı da koyan Aybaş, “Böyle bir zam yoktur şimdilik bilginiz olsun sosyal medyada topic olmuş tabi bu gelmeyeceği anlamına da gelmez saçma sapan bir süreç yaşıyoruz zamları kanıksamayalım lütfen” dedi.

FİYATLAR 1 AĞUSTOS’TA DA AYNI

TBP Başkanı Özgür Aybaş’ın açıklamalarının ardından zam olmadığını öğrenen vatandaşlar BAT, JTİ, Philip Morris gibi sigara markalarının güncel fiyatlarını merak etmeye başladı. Gelen son temmuz ayı zammıyla beraber en ucuz sigara fiyatı 27,50 TL’ye çıkmışken, en pahalı sigara fiyatı 31,50 TL; tütünler ise 48 TL’ye kadar ulaşmıştı. İşte 1 Ağustos güncel sigara fiyatları:

Exit mobile version