Sigaradan gelen zam sinyali devam ediyor; her an paket başına o tutarda zam gelebilir! İşte 20 Eylül 2022 güncel sigara fiyatları…

Son zammını temmuz ayı içerisinde almış ola sigaralar, bu sene gerçekleştirilen Özel Tüketim Vergisi, kısaca ÖTV zammı kapsamında çok sık zam alması nedeniyle temmuz ayında gelmesi gereken Üretici Fiyat Endeksi, kısacası ÜFE zammından muaf tutulmuştu. Yüzde 60’lık ÜFE zammından yırtan sigaralar, bu kez sektörün sübvanse ettiği öğrenilen ÖTV zammına takıldı.

SİGARADA ÖTV ZAMMI KAPIDA

Haziran ayında gerçekleştirilen ÖTV zammı kapsamında paket başına 2 TL zammı temmuz ayının başında alan sigaralara gelmesi gereken zammın normal şartlarda 2 değil; 4 TL olduğu sektör kaynaklarınca açıklanmıştı. Aradaki 2 TL’lik farkı sübvanse eden sektör, yeni bir sigara zammı için kolları sıvadı. Paket başına 1,5 TL zam yapmaya hazırlandıkları öğrenilen sigara markalarının yapacağı yeni zam haberi Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’tan geldi.

ÖZGÜR AYBAŞ, SİGARA ZAMMINDA TARİH VERMEDİ

Geçtiğimiz hafta bir sigara grubunun paket başına 1,5 TL zam yapmaya hazırlandığını duyuran Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yaptığı açıklamada sigara zammının tarihine ilişkin herhangi bir bilgi vermedi. Dolayısıyla sigaraya gelecek olan yeni zammın ne zaman uygulamaya konulacağı henüz bilinmiyor.

İŞTE 20 EYLÜL 2022 SALI GÜNÜ GÜNCEL SİGARA FİYATLARI

Exit mobile version