EkonomiGündem

Sigarasız gün geçiremeyen vatandaşlar dikkat: 3 Ocak günü sabah 10:00’da…

Türkiye’deki çok sayıda sigara içicisini ilgilendiriyor. Sayılı zaman kaldı. Yapılan açıklamaya göre, 3 Ocak günü sabah 10:00’da TÜİK’in ÜFE rakamlarını açıklaması ile birlikte fiyatlarda artış meydana gelecek.

Vergi Uzmanı Dr. Ozan BİNGÖL vergiyedair.com sitesindeki açıklamasında tütün ürünleri fiyatlarında yaanacak artış ile ilgibi bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklamada, alkollü içecekler ve tütün ürünleri üzerinden alınan maktu/asgari maktu ÖTV tutarlarının altı ayda bir ÜFE oranları dikkate alınarak otomatik olarak artığı ifade edildi. Bingöl yazısında, Cumhurbaşkanının artış olmayacağı yönünde karar almadığı takdirde birlikte alkollü içecek ve tütün ürünleri üzerindeki maktu ve ek maktu vergiler 2022-Temmuz-Aralık dönemi Yİ-ÜFE artışı oranında otomatik bir şekilde artacağı belirtildi. Söz konusu artışın ise 3 Ocak 2023 sabah 10.00’da TÜİK’in ÜFE rakamlarının açıklanması ile gerçekleşeceği açıklandı.


Ne kadar artış yaşanacak?

Fiyatlarda olabilecek artışa ilişkin tahminde bulunan Dr. Ozan BİNGÖL alkol ve tütün ürünlerinin ÖTV’sinde %25-30 oranında bir artış görülebileceğini bildirdi.