Sigaraya zam gelirse bir paket sigara 40 TL’yi aşacak! Fiyatlar cep yaktı; sigara zammı iddiası ortalığı karıştırdı…

Bir süredir zam alacağı iddiaları ile sosyal medya kullanıcılarının gündeminden düşmeyen tütün ve tütün ürünlerinin zam alacağı yönündeki iddialar yalanlandı. Bunun üzerine tütün ve tütün ürünleri ile sigaraların 2 Ağustos 2022 tarihinde satışa devam ettiği güncel fiyatlar ortaya çıktı.

ZAM İDDİALARI YALANLANDI

Sosyal medya platformlarının tamamını etkisi altına alan tütün ve tütün gruplarına yapılacak olan zam iddiasını yalanlayan ilk isim Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş oldu. Henüz böyle bir zammın bildirilmediğine dikkat çeken Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, zammın her an gelebileceğinin sinyallerini vermeden de edemedi. Bu ay zam alıp almayacağı henüz bilinmeyen sigara fiyatları Japan Tobacco International (JTİ), Philip Morris, BAT ve İmperial grubunun güncel fiyat listelerini vatandaşlara bir kez daha merak ettirdi.

EN SON ZAM 2 TEMMUZ’DA GELDİ

En son 2 Temmuz 2022 tarihinde zam alan tütün ve tütün grubu ile alkol ve alkollü içecekler, gelen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı kapsamında fiyatlanmıştı. Bu zam sonrası alkol fiyatlarında yüzde 25’lik bir artış yaşanırken; sigara fiyatlarında yüzde 10’luk, yani paket başına ortalama 2 TL zam yapılmıştı. Bu zammın ardından temmuz ayında gelmesi beklenen 6 aylık yüzde 60’a varan ÜFE güncellemesinin yapılmayacağı açıklanmıştı.

ZAM SONRASI EN PAHALI SİGARA PARLİAMENT

Temmuz ayında gerçekleştirilen 2 TL’lik paket başı zammın ardından ilk zam açıklaması Japan Tobacco International (JTI) grubundan gelmiş ardından ise, Philip Morris, BAT ve İmperial grubu da fiyatlarını duyurmuştu. Gelen son zamdan sonra en ucuz sigara fiyatı 27,50 TL seviyesine ulaşmıştı. Öte yandan son zammın ardından en pahalıya satılan sigara bir kez de Parliament oldu ve Parliament’in fiyatı zamla birlikte 31,50 TL’ye ulaştı.

Exit mobile version