Sigorta girişi olanlara SGK para iadesi yapıyor: Dilekçe ile başvuru yapılıyor!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş emekli olmak için sigortalı işlerde çalışıyor. Sigorta girişi olanlara SGK toplu para iadesi yapıyor. Ancak toplu para iadesinden faydalanmak için bazı şartları sağlamak gerekiyor.

Emekli olmak için çalışan ancak emekli olamayan vatandaşlara prim ödemesi yapılıyor. Yaşını doldurduğu halde emekli olmayanlara para iadesi yapılıyor. Aynı zamanda birden fazla işverenden ücret alanlar iade hakkından faydalanabiliyorlar.

SGK toplu para iadesini yaşlılık ile almak isteyen vatandaşların belir bir süre prim ödemesi yapmış olması gerekiyor. Ayrıca kadınlar için 58, erkekler için 60 yaşını doldurmuş olanlar para iadesine başvuruda bulunmak, çalıştığı işten ayrılmak ve Bağ-Kur kapsamındakilerin işletmesini kapatmış olması da yaşlılık ile toplu para iadesi almanın diğer şartları arasında yer alıyor. Tavan ücretten para iadesi almak isteyenlerin ise ödediği yüksek prim, SGK tavan prim tutarının üzerine çıkıyorsa vatandaş SGK’ya başvuruda bulunarak para iadesi alabiliyor.

Toplu ödeme başvuruları nereye yapılacak?

Şartları sağlayan vatandaşlar SGK tarafından yapılacak toplu ödemeden faydalanmak için kendi il veya ilçelerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu birimlerine dilekçe ile başvuruda bulunabilirler.

Exit mobile version