Sigortalı çalışanlar dikkat: Devlet hesaplarınıza 55 gün içerisinde para yatırıyor!

Türkiye’de milyonlarca kadın iş hayatında aktif rol alıyor. Devletin kadın istihdamını desteklemek için ise bazı ödemeleri bulunuyor. Bu ödemelerden bir tanesi de doğum yapmış olan kadınlar gerçekleştiriyor. SGK’ya başvurarak 16 hafta doğum izni alan annelere, 55 gün içerisinde belirtmiş oldukları hesaba paralara yatırılıyor.

Çalışan annelere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğum izni parası yatırılıyor. 2020 senesinde günlük en az 31 lira 96 kuruşluk bir ödeme alan annelere bu sene günlük en az 38 lira 15 kuruş ödeme yapılıyor. Annelerin doğum izni parası doğumdan önceki son 3 ayda aldığı maaşın ortalaması alınarak hesaplanıyor.

Ödemeden nasıl faydalanılır?

Yeni doğan bebeğin kimlik kartı çıkarılmalı

Eşlerden birinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup olmadığına bakılır.

Kimlik kartlarıyla birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sitesinde yer alan Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi doldurulması gerekiyor.

Evraklarını tamamlayanlar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezleri’ne başvurularını yapabilirler.

Ödeme talebinde bulunan annelerin paraları belirtmiş oldukları banka hesaplarına yatırılıyor. Hesap bilgisi bulunmayan annelere ödemeleri PTT aracılığı ile gerçekleştirilir.

Exit mobile version