Sigortalı çalışanlara yeni duyuru yapıldı: e-Devlet’ten hizmet dökümünüze hemen bakın, eğer bunu görüyorsanız yandınız!

Sigortalı çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sosyal medya üzerinden yeni bir duyuruda bulundu. Yapılan duyuruda, 2022 yılı itibari ile 100 Bin 391 sahte sigortalı tespit edildiği bildirildi.

Türkiye’de emekli olma hayali kuran milyonlarca kişi sigortalı olarak çalışıyor. Ancak bazı işyerleri sahte olabiliyor. Bu durum vatandaşların emekliliğinde engel oluşturabilir. Bu nedenle e-Devlet üzerinden hizmet dökümünün kontrol edilmesi gerekiyor.

Bu harfler varsa hemen gerekeni yapın

Hizmet dökümünde yer alan S, Ş, K kodları vatandaşlara daha sonra sorun yaratabilir. İşyerleri için S sahte, Ş şüpheli ve K kontrollü anlamına geliyor.

SGK’dan yeni duyuru


SGK sosyal medya üzerinden yeni duyuruda bulundu. Söz konusu duyuruda, “Sahte İş Yeri ve Sahte Sigortalı Tespit Projesi kapsamında sahte sigortalı tespiti yaparak kamu kaynaklarının etkin kullanılmasına destek oluyoruz.” İfadeleri kullanıldı. Buna göre 2022 yılında 100 Bin 391 sahte sigortalı tespit edildi. Ayrıca 1.631 sahte işyerinin de tespit edildiği bildirildi.

Exit mobile version