GündemMagazin

Sıla’dan mahkeme sonrası Ahmet Kural paylaşımı! Adalet yerini buldu..

İki sene önce evlilik yolunda ilerleyen beraberlikleri olaylı şekilde son bulan Sıla ve Ahmet Kural cephesinde dün çıkan mahkeme kararıyla son nokta koyulmuş oldu. Mahkeme Kural hakkında, bozma ilamından önce üç farklı suçtan toplamda verdiği 1 yıl 4 ay 20 günü hapis cezasını tekrar verdi.

Sıla ve Ahmet Kural yaşadıkları ilişki ile magazin dünyasına bomba gibi düşmüştü. Paylaştıkları aşk dolu fotoğraflar aylarca sosyal medyanın gündeminde “Ahmet Kural’ın bakışı” şeklinde sürmüştü. Evlilik yolunda ilerledikleri bilinen çift Ahmet Kural’ın ailesinin evinde yemek yedikten sonra Kural’ın Zekeriyaköy’deki evine gitmişti. Ne olduysa o akşam oldu. Alkollü olduğu iddia edilen Ahmet Kural kendini kaybetti ve Sıla’yı darp etti. Yan villada oturan komşuların ifadesinde “Bağrışmalar başladı. Biz başta polisi aramayı düşündük. Sonra korktuğumuz için aramadık. Sonra olayı magazinlerde görmeye başladık. Vicdan azabı çektik çünkü böyle bir şey bizim de başımıza gelebilir.” şeklinde konuştu.

“Yapma diye bağırıyordu”

Duruşmada tanık olarak dinlenen Çağla Yılmaz, “Arkadaşımın evindeydik. Yan tarafta Ahmet Kural’ın evi olduğunu biliyorduk. Bağrışmalar başladı. Ahmet Kural, ‘Seni öldürürüm o., dayak istiyorsun sen’ şeklinde şeyler söylemeye başladı. Biz başta polisi aramayı düşündük. Sonra korktuğumuz için aramadık. 2-3 gün sonra olayı magazinlerde görmeye başladık. Vicdan azabı çektik çünkü böyle bir şey bizim de başımıza gelebilir. Bağrışma sesleri duyduk, seslerden dayak attığı kesin bir şekilde belliydi. 15-20 dakika boyunca bağrışma sesleri duyduk. Sıla ‘Yapma’ diye bağırıyordu” ifadelerini kullandı.

Son dakika! Sıla: Ahmet Kural'dan şiddet gördüm! Sıla'dan Ahmet Kural'a dava...

Mahkeme aynı kararı verdi

  1. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi daha önce verilen kararını tekrarladı. Daha önce Ahmet Kural’a 1 yıl 4 ay 20 gün ceza vermişti ve ertelemişti. Oyuncu Ahmet Kural darp, hakaret ve tehdit suçlarından toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Emsal bir dava olmasını diliyoruz

Mahkeme kararının ardından ünlü şarkıcı Sıla konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. İki yılı aşkın süredir zorlu bir süreç yaşayan Gençoğlu avukatı Dr.Rezan Epözdemir tarafından hazırlanmış olan metni takipçileri ile paylaştı. Epözdemir, “ Bu kararın Türkiye’nin en temel kanayan yarası olan kadına şiddet konusunda emsal mahiyette bir karar olmasını temenni ediyorum. Geç kalınmış olsa da bir kez daha adaletin tecelli etmiş olmasından mutluluk duyuyorum.” diyerek durumu özetledi.

Dava sürecinde verdiği röportajda, yaşadığı sürecin şokunu atlatmakta zorlandığını ve ne yapacağını bilemediğini belirten Sıla, en büyük destekçisinin annesi olduğunu söylemişti. Annesi Ömür Gençoğlu, kızını aradığında ses tonundan yaşananları anlamış ve Sıla’ya sessiz kalmaması benzer şekilde şiddet mağduru olan kadınlara umut ışığı olması konusunda destek vermişti.