Genel

Simpsonlar Kehaneti Yine Gerçek Oldu, Korona Dahil Her Şeyi Bilmişti

1989 yılında yayın hayatına başlayan Simpsonlar çizgi dizisi,  yakın gelecekteki olayları tahmin etmesiyle sürekli gündem olmakta. En uzun soluklu çizgi dizilerden biri olan The Simpsons, bu kez, Sir Richard Branson’ın uzay seyehatini tahmin etmesi il gündeme geldi.

Simpsonlar’ın 7 yıl önce yaptığı bir kehanetinin daha tuttuğu dikkatlerden kaçmadı. Çizgi dizi, Richard Branson’ın uzaya çıkacağını 7 yıl önce işlemiş. Dizi, 2014 yılında konu aldığı uzaya çıkma bölümü ile komplo teorisyenlerini hayrete düşürdü.

Virgin Galactic uzay taşımacılığı şirketinin kurucusu olan Branson, geçtiğimiz günlerde tarihe geçecek bir olaya imza attı. Uzay şirketinin tasarladığı bir uzay roketi ile uzaya çıkan ve bir süre burada kalan Branson, yerden 100 kilometre yükselerek, uzaya çıkan ilk milyarder oldu.

. İşte bu durum, komplo teorisyenlerinin akıllarına doğrudan The Simpson’ı getirdi. The Simpsons’ta çok benzer bir şekilde dizinin uzay bölümünün yer aldığı sahnede yine Sir Richard Branson, yer çekimsiz ortamda gösterilmişti. Ayrıca The Simpsons’ta  yer alan uzay aracı ile Virgin Galactica’nın uzay aracı arasında da pek bir fark yoktu.

Simpsonlar dizisi, geçmişte Beyrut’taki patlamanın benzerinin yayınlanmasıyla, ABD Başkanı Trump’ın göreve gelmesini ön gördüğü bölümüyle, 11 Eylülde gerçekleşen İkiz kuleler saldırısı ve koronavirüs salgınının bir benzerini tahmin etmesiyle gündeme bomba gibi düşmüştü.

Komplo teorileri dizinin yapımcıları tarafından sürekli yalanlansa da dizinin, bu kadar çok şeyi nasıl öngördüğü merak konusu.