Eğitim

Sınıfında virüs çıkan öğrenci ne yapacak? Bakan resmen açıkladı!

Türkiye’de yüz yüze eğitim yeniden başladı. Ancak vaka sayılarının artması ile beraber okullardan da virüs haberleri geliyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer önemli açıklamalarda bulundu. Katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Bakan Özer, sınıfında virüslü vaka çıkan öğrencilerin eğitime 14 gün sonra geri döndüklerini söyledi.

Vaka sayıları artarken, çocukları okula giden veliler virüs endişesi yaşıyor. Bakan Özer okullarda virüs tespiti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Virüs tespit edilen ve kapatılan sınıflar olduğunu söyleyen Bakan Özer açıklamalarında, “Rakamlar değişiyor. Ara veren sınıflar var. Vaka trendi artıyorsa bu artış sınıflara yansıyor. Kapatılan sınıfta ilk hafta negatif çıkarsa eğitime dönülür.” ifadelerini kullandı.

Pozitif çıkan öğretmenler var

Öğretmenlerin durumuna ilişkin de açıklama yapan Bakan Özer şöyle dedi:

“Belirti göstermeyen ama PCR ile pozitif çıkan öğretmenler var. Hiçbir semptom göstermeyen aşı olmamış pozitif vakalar ortaya çıktı. Şu anda okullarımız en güvenli ortamlar olmaya devam ediyor. Bizim vaka bazlı sınıf bazlı yaklaşımımız dönemin sonuna kadar okulların yüz yüze açık kalması ile ilgili ciddi bir avantaj sağlayacak. Sayılar artabilir. Kapatılan sınıf sayıları artacak. 200’lerde durmayacak.”

Okullarda elektronik takip sistemi kurulması ile ilgili konuşan Bakan Özer şu ifadeleri kullandı:

Okullarımızda elektronik takip sistemi kurduk. Bu ilk defa yapılan bir şeydir. Her okuldaki aşı, test durumları anlık takip ediliyor.