Gündem

Sınıfta öğrencilerin önünde öğretmene saldıran veli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde kan donduran bir olay yaşandı. Çayırova’da oğlunun kavga ettiği bir öğrenci için okula gelen bir veli öğrencinin sınıfına girdi ve öğrenciyi korumaya çalışan öğretmene saldırdı. Saldırgan velinin saldırısına maruz kalan ve darp raporu alan öğretmen H.Ş., saldırgan veli hakkında şikayetçi oldu. Tüm öğrencilerinin gözü önünde bir öğrencinin velisinin saldırısına uğrayan öğretmen H.Ş.’nin şikayetçi olduğu veli, emniyette alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Öğrencilerinin Gözü Önünde Öğretmeni Darp Etti

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde dün meydana gelen olayda, Demirsaç Ortaokulu’nda iki öğrenci kavga etti. Kavga eden öğrencilerden biri, durumu ailesine bildirdi ve öğrencinin velisi haberi aldıktan sonra okula geldi. İsmi öğrenilmeyen veli, oğlunun kavga ettiği diğer öğrenciye saldırma amacıyla geldiği okulda, öğrencinin olduğu sınıfa girdi ve öğrenciye saldırmak istedi. O sırada ise sınıfta bulunan öğretmen H.Ş., veliyi engellemek ve öğrenciyi korumak için araya girmek istedi. DHA’nın haberine göre resim öğretmeni olan H.Ş.’nin araya girmek istemesiyle birlikte saldırgan veli öfkesini öğretmene yöneltti ve H.Ş.’yi öğrencilerinin önünde darp etti.

Saldırgan Veli Serbest Bırakıldı

Sınıfta saldırı sırasında yükselen seslerin ardından diğer öğretmenler sınıfa geldi ve olay yatıştırıldı. Okul yönetimi saldırgan veliyi ihbar etti ve okula polis ekipleri geldi. Polisler saldırgan veliyi ve öğretmen H.Ş.’yi emniyete götürdü ve darp raporu alan H.Ş.’nin şikayeti üzerine saldırgan velinin ifadesi alındı. İfadesi alınan velinin daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Olay sonrasında Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi, olayın yaşandığı okul önünde bir basın açıklaması yaptı.

“Cezalar Artırılmalı, Verilen Cezalar Ertelenmemelidir”

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Kürşad Türkcan yaptığı açıklamada, eğitim çalışanlarına karşı artan şiddete dikkat çekti ve “Eğitim çalışanları korku ve türlü güvensizlik duygusu ile baş başa bırakılmaktadır” dedi. Türkcan açıklamasında, şiddet olaylarında şikayet söz konusu olmadan savcılığın kamu davası açması gerektiğini belirtti. Türkcan “Cezalar artırılmalı ve verilen cezaların ertelenmemesi sağlanmalıdır” dedi.