Sinovac aşısı vurulanlar dikkat: 22 Kasım’da başlıyor!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş iki doz aşısını vuruldu. Aşı uygulamalarına ilk Sinovac ile başlandı. Bu kapsamda Sinovac aşısı vurulan binlerce kişiyi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Gelen son bilgilere göre İngiltere Sinovac aşısını da onayladığı aşı listesine ekleyecek. Yeni liste 22 Kasım tarihinde geçerli olacak.

Ülkeler corona virüsüne karşı vatandaşlarını aşılıyorlar. Türkiye’de virüse karşı binlerce vatandaş Sinovac aşısı vuruldu. Sinovac aşısı vurulanları ilgilendiren ise önemli gelişmeler yaşandı. Buna göre İngiltere, onayladığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı listesine Sinovac, Sinopharm ve Covaxin’i de ekleyecek. Sağlık Bakanlığı açıklamasına göre güncellenen liste 22 Kasım saat 04.00’ten itibaren geçerli olacak.

İngiltere’ye seyahat edebilirsiniz

Yapılan güncelleme ile 22 Kasım tarihinden sonra Türkiye’de Sinovac aşısı olanlar da İngiltere’ye seyahat edebilecekler.
İngiltere’nin seyahat kurallarına göre, onaylı aşılardan biriyle tam aşılanan ve aşı sertifikası bulunanlar, yolculuk öncesi Kovid-19 testi yaptırmak veya vardıktan sonra karantinaya girmek zorunda kalmıyor. Bu kişiler, sadece İngiltere’ye vardıktan 2 gün sonra hızlı antijen testi yaptırıyor.

Türkiye’de kaç kişi aşılandı?

Son verilere göre ülkemizde birinci doz aşı vurulanların sayısı 55 milyon 668 bin 949 olarak açıklandı. İkinci doz aşı olanların sayısı ise 49 milyon 281 bin 947 olarak kaydedildi.

Exit mobile version