Sivil olarak savaşa katılan Ukraynalı ünlü aktör Pasha Lee, Rus ordusu ile girdiği çatışmada hayatını kaybetti

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında 12. günde çatışmalar devam ediyor. Rus askerleri Ukrayna topraklarında saldırılarını sürdürürken, Ukraynalı sivil halktan ve Ukrayna ordusundan insanlar hayatını kaybediyor. Öte yandan Rus birlikleri de zayiat vermeye devam ediyor. Bölgede yüzlerce insan hayatını kaybetti ve can kayıpları gün geçtikçe artıyor. Ukrayna’daki savaşta hayatını kaybedenler arasına dünyaca ünlü bir aktör de dahil oldu. Ukrayna’da sivil halkın orduya verdiği destekler ile ülkesi için savaşa giren Ukraynalı ünlü aktör Pasha Lee, savaşta hayatını kaybetti. Lee, çatışmalar sırasında sosyal medyadan sık sık gelişmelere dair görüntüler ve bilgiler paylaşıyordu.

Ünlü Aktör Çatışmada Hayatını Kaybetti

Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı işgal harekatında savaş 12. gününde devam ediyor. İki taraf arasında yaşanan sıcak çatışmalarda can kayıpları da artıyor. Rus ordularının, başkent Kiev’in çok yakınlarına kadar geldiği ve Ukrayna halkının da şehri savunmak için beton bloklarla, kum torbalarıyla, hendeklerle ve demir bariyerler ile savunma hazırlıkları yaptığı öğrenilmişti. Rus ordusunun Kiev’e girmek için harekete geçmesini savunma hazırlıklarıyla bekleyen Ukrayna halkının sivil direnişlerine katılan, 33 yaşındaki Ukraynalı ünlü aktör Pasha Lee hayatını kaybetti. Ünlü aktörün, Ukrayna’nın Irpen bölgesinde Rus ordusu ile girdiği çatışmada yaşamını yitirdiği açıklandı.

“Yüzümüz Gülüyor Çünkü Ukrayna İçin Savaşıyoruz”

Rus askeri birliklerine karşı ülkesini savunmak için savaşa gönüllü olarak giren 33 yaşındaki Lee, daha önce Aslan Kral ve Hobbit gibi filmlerde seslendirme yaparak yer almıştı. Geçtiğimiz günlerde savaşmak için orduya katıldığını duyuran Pasha Lee, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla bölgede yaşanan gelişmelere dair bilgiler de veriyordu. Lee geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda “48 saattir bombalanıyoruz ama yüzümüz gülüyor. Çünkü Ukrayna için savaşıyoruz” sözlerine yer vermişti.

Exit mobile version